Wat wij doen

Sinds 2011 organiseert Daring Duck scouting-activiteiten in Xiamen. Onze wekelijkse jeugdclubs hebben honderden kinderen tussen 8 en 18 jaar aangetrokken.
Veel van deze kinderen groeiden van onze Daring Ducks in hun vroege jaren tot echte Scouts als tiener, waarbij ze zelfstandig konden kamperen en voor zichzelf zorgen.

Het belangrijkste doel van scouting bij Daring Duck is om kinderen te helpen voor zichzelf te zorgen en om succesvolle en ondersteunende leden van hun gemeenschap te worden. Om dat te doen, leren we ze vaardigheden die hen zullen helpen in veel situaties waarmee ze te maken zullen krijgen als ze opgroeien.

Vanuit ons hoofdkantoor in Europa zullen we nu meer tieners in Europa, China en elders in de wereld bereiken. De focus is om een constante kwaliteit van onze activiteiten te bieden, ongeacht waar u woont. Dat doen we door meertalige instructievideo’s aan te bieden, door online interactieve sessies aan te bieden aan leerkrachten van scholen en clubs en door Adventure Parks op te zetten waar tieners kunnen genieten van gestructureerde lessen alsof ze een pretpark bezoeken.


De drie pilaren van Daring Duck:

1) Online Educatie

Tijdens onze eerste 10 jaar hebben we honderden activiteiten ontwikkeld. Elke activiteit introduceert een deel van wat wij nuttige levensvaardigheden noemen. Deze levensvaardigheden variëren van kamperen tot navigatie en van eerste hulp tot etiquette.

In 2021 bieden we deze activiteiten aan als Online Avonturen om meer tieners te bereiken en om docenten te helpen bij het leveren van een consistente kwaliteit aan hun studenten.

Ieder lid van Daring Duck ontvangt een Adventure Pass waarin hun voortgang wordt geregistreerd en waar ze kunnen zien wat ze nog moeten doen om een Daring Duck, een Scout of zelfs een Explorer te worden.

Waar we kunnen, werken we samen met outdoor jeugdclubs van de World Organization of the Scout Movement (WOSM). We voorzien jeugdclubs van onze programma’s en raden jongeren aan om lid te worden van hun plaatselijke scouting club.

Klik op deze artikelen voor een blik naar ons verleden:
- Daring Duck’s Outdoor Youth Program
What do you learn at Daring Duck?


2) Zomerkampen

Voor veel tieners zijn Zomerkampen het hoogtepunt van het jaar. Ze kunnen niet alleen spannende activiteiten doen, maar ook genieten van gezamenlijke programma’s van ‘s ochtends tot’ s avonds en nieuwe vrienden maken.

Lees onderstaande artikelen voor een impressie van de Zomerkampen van Daring Duck, of ga naar ‘referenties’ om enkele van de vele reacties te zien die we regelmatig ontvingen.

Klik op deze artikelen voor een blik op onze eerdere Daring Duck kampen:
Why going to a Camp is Great for Your Kids!
2019: Summer Camps are coming!
2018: Youth Summer Camps in full Swing.
2017: Adventure Camps

of bekijk een van de video’s van enkele van onze kampen in China:

Daring Duck weekend club 2014 – 8 min
Daring Duck winter camp 2018 – 7 min.
CCTV Daring Duck Camp 2015 – 27 min
Daring Duck summer camp 2012 – 4 min
Daring Duck weekend club 2015 – 1 min
Daring Duck winter camp 2019 – 6 min

3) Avonturenparken

Avonturenparken zijn de ideale manier voor scholen en steden om hun tieners nuttige vaardigheden bij te brengen in een spannende en veilige omgeving.

Een Avonturenpark bevat 5 tot 20 stations. Elk station is volledig uitgerust om diverse van de 100+ activiteiten te bieden.

Leerlingen van scholen kunnen deelnemen aan twee 3-jarige programma’s die alle activiteiten volgen totdat een leerling een volledig gecertificeerde Explorer wordt.

Steden kunnen een Avonturenpark openen als een handig pretpark. gedurende meerdere bezoeken kunnen deelnemers ‘sleutels’ aan kennis vergaren waarmee ze eerst de status van Daring Duck bereiken, dan die van Scout, en ten slotte kunnen ze een gecertificeerde Explorer worden.

Voorbeelden van ontwerpen voor Avonturenparken

Het eerste Chinese Avonturenpark wordt in 2021 geopend in een school in Nanning (provincie Guangxi). En deze zomer volgt hopelijk ons beoogde hoofdkantoor in Europa.