Avonturen

In onze Avonturen (cursussen) volgt Daring Duck zoveel mogelijk het badge-systeem van leden van de World Organization of the Scout Movement.

Omdat het onze ambitie is om tieners te helpen om zich voor te bereiden op een succesvolle rol in de samenleving, raden we sterk aan om lid te worden van een van de zeer goede lokale scoutinggroepen die we in Nederland hebben. Deel uitmaken van een team, en uiteindelijk een team leiden, is niet alleen erg leuk, maar het helpt ook om later in de samenleving succesvol te zijn.

Onze Daring Duck Avonturen worden gegeven op scholen, op jeugdclubs en op taalinstituten. En uiteraard kunnen ze gevolgd worden door individuele tieners die de wereld zelf moeten of willen verkennen. Als je een individueel lid bent, ontvang je regelmatig onze ‘Schatkist’ die alle materialen bevat die je nodig hebt voor het komende semester.

Hieronder tref je een korte introductie van elk van onze Avonturen. In 2021 wordt elke cursus geleverd met onze unieke 360 graden video’s. In deze video’s kun je besluiten de scoutingleider te volgen of je kunt naar tieners kijken die de uitdaging van die video aangaan. Ieder Avontuur bevat 10 tot 20 video’s. Elke video introduceert een vaardigheid die je moet beheersen om vooruit te komen.

Daring Duck‘s Avonturen zijn beschikbaar voor tieners van 11 tot 17 jaar.

Pionieren

Het maken van dingen met hout en touw vormt de kern van het Daring Duck programma. Het stimuleert de creativiteit en het leert vaardigheden die later worden gebruikt bij bouwen en repareren.
Alle leden leren hoe ze veilig met gereedschap kunnen omgaan en hoe ze veilige knopen kunnen maken. Het begint met het maken van een klein stuk speelgoed en gaat door tot brancards, en torens.

Ongelukken

Wat te doen bij een ongeval?
Als je het logo van Daring Duck kent, dan weet je dat onze slogan is: “Wees vriendelijk, wees moedig en wees voorbereid”.
Een van de belangrijkste voorbereidingen is dat als je ziet dat er een ongeluk is gebeurt, dat je weet wat je moet doen.
Dat je weet hoe je andere mensen kunt helpen.

Handvaardigheid

We besteden veel tijd aan creativiteit.
Dit varieert van het decoreren van potten tot het maken van je eigen
T-shirt. Het zijn allemaal kansen om je eigen ideeën te gebruiken en om die om te zetten in een echt product of oplossing

Koken op kamp 

Buiten in de natuur zijn, zal je dorstig en hongerig maken. Na een wandeling drink je graag een lekker kopje thee of geniet je zelfs van een volledige maaltijd. Als je gaat kamperen is het nog leuker om zelf eten te bereiden. Met de Camp Cooking badge leer je koken op houtvuren of met kleine camping kooksets die in een rugzak passen.

Kampvuur

Weet je dat er verschillende manieren zijn om een kampvuur te maken?
Er zijn kampvuren om te koken, om met een grote groep om heen te zitten, voor bij harde wind, of zelfs als er helemaal geen wind is. Als je een tiener bent, leer je alle vaardigheden om veilig kampvuren te maken en ervan te genieten.

Kamperen

Voor veel mensen is kamperen een van hun leukste ervaringen.
Een tent opzetten, slapen met je vrienden, je eigen eten koken en veel nieuwe activiteiten. Sluit je aan bij Daring Duck en ga elk jaar kamperen voor een of meer weekenden of zelfs een hele week.

Omgaan met dieren 

Dieren kunnen leuk zijn, maar ook eng. Hoe zorg je voor een konijn of hoe voorkom je dat je wordt gebeten door een hond?
In ons programma over hoe om te gaan met dieren komt dat allemaal aan bod.

Ondernemerschap 

Als je producten wilt verkopen, moet je ervoor zorgen dat je iets hebt dat mensen leuk vinden. Je moet ook de juiste prijs bepalen en ervoor zorgen dat je geen geld verliest. Vind je dat interessant?
Kijk dan uit naar onze Ondernemers-badge.

Milieu

Elk jaar besteden we aandacht aan Earth Day. Een moment om na te denken over hoe we voor ons milieu kunnen zorgen en ervoor zorgen dat wij en alle anderen kunnen genieten van de natuur en grasvelden zonder afval, dat we schone lucht hebben en dat iedereen schoon water kan drinken.

Int. Etiquette 

Als je op reis gaat, merkt je misschien dat mensen zich in sommige andere landen anders gedragen dan dat je thuis gewend bent. Met de International Etiquette-badge introduceren we enkele van de verschillen waarmee je te maken kunt krijgen wanneer je mensen uit andere culturen ontmoet.

Int. sports  

Als je vrienden uit andere landen krijgt, vind je het vaak leuk om samen te spelen en te sporten. Maar ze kunnen andere sporten beoefenen dan je zelf kent. Daarom hebben we een speciale badge bij Daring Duck for International Sports. Je leert Ultimate Frisbee spelen, kick ball en touch rugby.

Landbouw 

Zelf groenten of bloemen kweken is een van de meer populaire activiteiten bij Daring Duck.
Kijk hoe kleine zaadjes uitgroeien tot enorme zonnebloemen of kweek je eigen tomatenplanten.

EHBO 

We kennen allemaal mensen die gewond zijn geraakt, of misschien is het jezelf overkomen. Wat doe je als je een kleine snee hebt of als iemand bewusteloos is?
Bij Daring Duck leren we je om er eerst voor te zorgen dat je zelf veilig bent en vervolgens om de belangrijke hulp te bieden tijdens de eerste minuten na een ongeval.

Int. koken

Heb je ooit een gerecht uit een ander land gegeten en vraag je je af hoe het gemaakt is? Tijdens onze Internationale Kooklessen leer je enkele van de bekendste recepten koken uit Frankrijk, China, de VS en Latijns-Amerika.

Muziek 

Samen muziek maken is een van de leukste manieren om samen plezier te hebben. Van het zingen van liedjes rond een kampvuur tot het bespelen van een instrument op het podium.
Zelf instrumenten maken en gebruiken zijn dan ook dingen die je bij onze Online Avonturen doet.

Navigati

Kunt u een kaart lezen? De weg vinden met kompas en kaart? Weet jij hoe de gps van een telefoon werkt? Vind je het leuk om een speurtocht te doen? Dit zijn allemaal onderwerpen die u krijgt als u aan de navigatiebadge werkt.

Robots  

Vind je het leuk om je eigen robot te maken? Of wil je leren hoe je een robot programmeert om een drankje op te halen en naar je toe te brengen? In onze robotlessen is dat precies wat je gaat doen. Geniet van leren en samenwerken om de robot nieuwe dingen te laten doen.

Veiligheid

Van veilig zijn op de weg tot het gebruik van een mes of het stoppen van een beginnende brand. Samen met Pionieren en EHBO is Veiligheid een van de belangrijke badges die je bij Daring Duck kunt verdienen.