Wie we zijn

Maak even kennis

Beach time at Volcano Island

2011-2021
Het komend jaar vieren we bij Daring Duck ons 10-jarig jubileum. 10 jaar lang jongerenactiviteiten in de buitenlucht aanbieden aan tieners, scholen en universiteiten, evenals nuttige teambuildingprogramma’s voor bedrijven.

We hadden het geluk om deze activiteiten te doen in Xiamen, een van de belangrijkste steden van de provincie Fujian, gelegen op een eiland tegenover Taiwan. De overheid heeft ons gesteund met een prachtige locatie aan de kustlijn en later konden we onze activiteiten voortzetten op het unieke Vulkaaneiland. Een natuurresort dat ook bekend staat om zijn toevluchtsoord voor dolfijnen.

We ontvingen klanten (buitenlanders en lokale Chinezen) uit heel China, werden geëerd met talloze artikelen in kranten, met een tv-programma op CCTV4, en we kregen verzoeken uit meerdere steden om scoutingclubs te openen.

Omdat het altijd onze ambitie is geweest om jongeren te helpen bij hun ontwikkeling naar verantwoordelijke en onafhankelijke volwassenheid, hebben we de afgelopen 3 jaar programma’s ontwikkeld waarmee we kunnen uitbreiden naar tienduizenden studenten in plaats van de duizenden die we hebben gediend tijdens de laatste 10 jaar.

Onze online avonturenlessen, eerst in Nederland en dan daarbuiten, zijn daar een onderdeel van, net als de avonturenparken waar middelbare scholen en steden hun leerlingen veilige, nuttige en verleidelijke buitenactiviteiten kunnen bieden. Met trots wordt 2021 daarnaast ook het jaar waarin we ons nieuwe hoofdkantoor in Europa betreden (zie het einde van deze pagina).

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om Daring Duck te leren kennen en ik hoop je te ontmoeten, virtueel of persoonlijk, in 2021.

Paul

10.000+ Deelnemers

De focus van Daring Duck is altijd gericht geweest op nuttige activiteiten. Plezier combineren met het opdoen van vaardigheden is de basis voor alles wat we doen.

Deze aanpak geeft de meeste voldoening tijdens onze wekelijkse jeugdclubs en onze zomerkampen. In beide zie je de groei die tieners doormaken.

Maar door onze unieke locaties hebben we ook evenementen kunnen organiseren voor scholen en universiteiten, met maximaal 800 deelnemers, terwijl duizenden onze reguliere publieksactiviteiten hebben bezocht, variërend van ambachtelijke markten tot paaseieren zoeken.

30+ Internationale leiders

Hoe kunnen we de tientallen lokale en internationale leraren bedanken die onze activiteiten zo waardevol hebben gemaakt?

Docenten die werden opgeleid om de ontwikkeling van onze leden als de kern van Daring Duck te stellen, en die onze deelnemers onvergetelijke indrukken bezorgden.

Mijn excuses aan al degenen die ik hier niet kan noemen, maar voor hun niet aflatende inzet en steun wil ik bedanken: Alex, Alice, Andy, Annie, Anny, Anya, Bader, Baruch, Bob, Charlotte, Connie, Chris, Cristian, Daan, Dagar, Damir, Dasha, Elaine, Ethan, Eugenio, Erwan, Evelyn, Gavy, Flower, Fritz, Hannah, Hussanpreet, Iana, Jaisis, JJ, Jordan, Josh, Karan, Kern, Kyle, Lasana, Linda, Luis, MaoMao, Manpreet, Marc, Marco, Marcus, Maria, Marisol, Martine, Matt, Michael, Nick, Raj, Richard, Roger, Sahil, Sander, Sid, Siguta, Steven, Tom, Totti, Tracey, Uwe, Wieteke, mr. Xu, Yasha, Yvo, Zeid, …
En natuurlijk Rocky; onze labrador, die elk kind en elke volwassene voor het leven in een dierenvriend veranderde.

5 Locaties

Zoals eerder vermeld werden we gesteund door de regering van Xiamen met prachtige locaties. Daarnaast organiseerden we kampen in de bergen en evenementen en scholen en universiteiten. Dit waren de bases van waaruit alles werd georganiseerd.

(Click op een van de 4 foto’s voor een impressie van de groepsactiviteiten die we op iedere locatie hebben gedaan.)

Zhen Zhu Wan Garden

De plek waar Daring Duck begon. Vanuit ons huis van 400 m2 hebben we de eerste Daring Duck-activiteiten georganiseerd. We pionierden op het strand, maakten een boomhut tussen de palmen, en verwelkomden tientallen kinderen en ouders.

Sun Bay

Onze kleinste locatie. Gelegen voor een heel klein dorp in Xiamen, en beschreven door sommige mensen als: 2 tenten en een catamaran. Desalniettemin hielden we hier het eerste jeugdkamp voor meer dan 60 kinderen, organiseerden we onze eerste bruiloft en leerden tieners zeilen.


Hulisan strand

De locatie waar de meeste mensen ons van kennen. 5.000 vierkante meter met 600 m2 binnenruimte, een groot veld voor kamperen en evenementen, ons grote zwembad, een beachvolleybalveld en een podium voor optredens.

Volcano Island

Dit unieke natuurresort, ook beroemd om zijn toevluchtsoord voor dolfijnen, werd de plek waar we niet alleen onze wekelijkse scoutingclubs voortzetten, maar ook voor grote zomerkampen en teambuildingactiviteiten. Geen enkele bezoeker vergeet het privé meer voor onze veilige watersporten.


Daring Duck Truck

Niet al onze activiteiten konden op onze locaties plaatsvinden. Soms ging Daring Duck mobiel. Met onze Daring Duck-truck verzorgden we teambuilding activiteiten voor universiteiten en bedrijven, organiseerden we nieuwjaarsduiken en gingen we zelfs de bergen om te kamperen op meer afgelegen plekken.

.