Hoe gebruik je de Adventure APP?

De Adventure APP is het centrum voor jou van Daring Duck International Scouting.
In de Adventure APP kan je:

 • Adventuren zien van tieners uit verschillende landen
 • De avonturen van vrienden aanmoedigen
 • Je aanmelden voor nieuwe avonturen
 • De wekelijkse instructies, video’s en chats van je avonturen volgen.
 • Bijhouden hoeveel meer ervaring je elke week opdoet
 • Vrienden maken met andere avonturiers van jouw leeftijd
 • Outdoor activiteiten plannen (voor scoutingleiders)

De Adventure APP werkt als volgt:

HOME Screen

De eerste knop van het menu onder aan het scherm gaat naar het Home screen. Iedere keer wanneer je de Adventure APP opstart, kom je op dit scherm.
Op het Home scherm zie je meteen de introductie van 2 nieuwsberichten.

 • Als je lid bent van een School of Scouting Club die met Daring Duck werkt, dan is het eerste bericht van je eigen Club. Misschien gaat het over een activiteit bij jou in de buurt, of zijn er afbeeldingen van je laatste bijeenkomst.
 • Het tweede bericht is van Daring Duck. Meestal gaat het over activiteiten die gaan plaatsvinden of over avonturen die we hebben meegemaakt.

 1. Door op de Titel of Foto van het niewsbericht the clicken, kom je bij het bericht.
 2. Bovenaan het scherm zie je een Foto en de Naam van degene die is ingelogd. Ben jij dat niet, maar ben je wel gerigstreerd bij Daring Duck, then click dan op het Sleutelgat rechts onder in je scherm om in-te-loggen onder je eigen naam. Als je nog niet bent geregistreerd dan zie je dat je bekent bent als Guest.
 3. Boven het top-menu kan je zien op welke pagina je op dat moment bent.
 4. En door op het vraagteken?‘ te drukken, arriveer zie de deze handleiding op je telefoon.

STREAM

Bijd e tweede knop onderaan wordt het leuk: het is de toegang tot de Daring Duck Stream. In de Stream zie je foto’s en verhalen van Avonturen die andere Leden hebben meegemaakt en willen delen met jou.

 1. Van ieder Avontuur kan je zien wie het heeft gepost. Je kan op de Titel of de Foto clicken om meer details te zien van wat ze hebben gedaan of meegemaakt. Bovenaan het scherm kan je snel naar Avonturen van mensen die je kent.
 2. Druk op de Wereldbol en je ziet Public posts van Leden over heel de wereld.
 3. Als je lid bent van een School of Scouting Club die samenwerkt met Daring Duck, dan laat de volgende knop je de Avonturen zien van andere Leden van je Club.
 4. Met de Friends knop, heb je snel toegang tot de Avonturen van je vrienden. Je vrienden kunnen van je School of Club zijn, ze kunnen bij je inde buurt wonen, maar ze kunnen ook Daring Duck Lid zijn uit een andere buurt, een andere stad of zelfs een ander land.
 5. Wil je je eigen posts zien of aanpassen? Druk dan op de Me knop.
 6. Als je ingelogd bent, dan kan je nieuwe Avonturen posten door op het Plus-teken ‘+‘ te drukken. Voor iedere bericht kan je aangeven of dat privé is voor jezelf, of je het deelt met vrienden, met leden uit je club, of dat iedereen het mag zien.

Aanmoedigingen: Alleen bij je eigen Avonturen of bij die van iemand die jou heeft geregistreerd als Friend kan je aanmoedigingen posten.

CLUBS

Je krijgt uiteraard je beste Scouting Ervaring bij een Nederlandse Scouting Club.

Kijk daarom of er een Scouting Club bij je in de buurt is, bijvoorbeeld op www.scouting.nl.

Wij hebben de Adventure APP ontwikkeld om meer tieners zoals jij toegang te geven tot leuke, nuttige en aanlokkende Outdoor Avonturen. Alle Daring Duck Avonturen kan je daardoor geheel zelfstandig doen of, veel leuker en aan te raden, met een of meerdere van je Vrienden.

 1. Met het Vergrootglas , kan je zien of er al Scholen of Clubs in jouw buurt met Daring Duck samenwerken.
 2. Zie je er een staan? Click dan op de Naam of de Foto voor meer informatie over de Club.

Ben je docent op een school of leider van een Scouting Group?
En wil je je leiders of leerlingen of leden ook dit aanbieden:

 • wekelijkse Outdoor Activitieten?
 • de instructie videos?
 • de individuele voortgangsmonitor?
 • de Adventure APP?

Neem dan contact op en ook jij kan die snel aanbieden aan jullie leerlingen, leden of leiders. (onze contactgegevens staan aan het eind van deze post)

SETTINGS

De vijfde knop van het menu onderaan brengt je naar de Settings van de Adventure APP.

 1. Wanneer je op het Me-icon drukt, dan krijg je toegang tot je persoonlijke informatie. Verandert je Adres, Email of je WeChat ID? Verander ze dan hier zodat je geen avonturen of andere berichten mist.
  – – –
  Met uitzondering van de Nickname, je foto, je geboortedatum, je geslacht en de stad/land waar je woont, wordt geen enkele andere informatie gedeeld binnen de APP getoond en geen enkele persoonlijke informatie wordt met derden gedeeld. Alleen als je geregistreerd bent met een School of Scouting Club, dan heeft de leiding van jouw School or Club toegang tot je naam en adresgegevens.
  – – –
 2. Op de Me-pagina kan je ook aangeven dan je het leuk vindt om te communiceren met leden uit een andere buurt, stad of zelfs een ander land (be a Buddy).
 3. Op deze afbeelding zie je de Settings pagina waar je kan zoeken naar nieuwe Vrienden of een Buddy. Je weet dat je op deze pagina bent omdat de Friend-icon in het menu bovenaan in een witte cirkel is geplaatst.
 4. Je kan zoeken naar nieuwe Vrienden op hun Naam, op de Stad of het Land waar ze vandaan komen en of ze graag in contact komen met een Buddy.
 5. Voordat je een nieuwe Vriend toevoegd kan je aangeven of zij de Avonturen mogen volgen die je post voor Friends Only.

Als je een Vriend toevoegd, geef je alleen die vriend toegang tot JOUW Avonturen. Je kan pas Aanmoedigingen posten op de Avonturen van je nieuwe Vrienden nadat zij jou hebben geregistreerd als hun Friend.
Nadat je een nieuwe Vriend hebt toegevoegd, krijgen ze een Bericht met de vraag of ze jou ook als hun Friend willen registreren. Wanneer ze dat gedaan hebben, dan kan je ook Aanmoedigingen plaatsen op Avonturen die zij posten.

MESSAGES

Als je in Settings op de Envelope drukt, dan arriveer je in je Message box.

Je Message box geeft snelle links naar:

 • Aanmoedigingen die Friends hebben gepost bij jouw Avonturen.
 • Berichten wanneer iemand jou heeft geregistreerd als Friend, zodat jij nu Aanmoedigingen bij hun Avonturen en met hen kan chatten. Het Bericht geeft je de mogleijkheid om hen ook als jouw Friend te registreren.
 • Berichten en toevoegingen over Advonturen waarvoor jij geregistreerd bent.

REGISTER

Het Sleutelgat rechts onderaan het scherm kan je gebruiken:

 1. Om in-te-loggen in de Adventure APP.
 2. Om uit-te-loggen uit de Adventure APP (bijvoorbeeld zodat iemand anders de APP kan gebruiken als Guest).
 3. Om te Registreren al nieuw Lid van Daring Duck.

Registreren is gratis en geeft je toegang tot de gratis videos die we regelmatig posten. Als je gereigstreerd betm kan je ook je eigen Adventuren posten je kan andere leden registreren als Friend zodat zijn Aaanmoedigingen kunnen plaatsen bij jou post.

Zoals hierboven gemeld, Daring Duck deelt GEEN informatie met andere partijen met uitzondering van met de leiding van de School of Club waarmee je bent geregistreerd.

Belangrijk: registratie als gratis lid geeft geen enkele rechten, ook niet op continuering van Daring Duck’s dienstverlening. Op ieder moment kan Daring Duck beslissen om de dienstverlening aan gratis leden te beëindigen en de inhoud van ieder van je publicaties, je foto’s of je verhalen kunnen reden zijn om het gratis lidmaatschap in te trekken.

Als je WeChat op je telefoon hebt, dan kan je deze QR-code scannen voor de Daring Duck WeChat Community community (WeChat ID: ‘daringduck’).

Je kunt ons ook bereiken via:

 • Facebook: @daringduck.online
 • Email: paul@daringduck.com
 • WhatsApp: +31-642193085

Daring Duck’s
Adventure App is