Pers – 211123 – Sinterklaas: Uitdagende activiteiten op je telefoon

Sinterklaas cadeau:
UITDAGENDE BUITEN-ACTIVITEITEN VOOR TIENERS,
DIRECT OP HUN TELEFOON.

Een gezond cadeau voor dit seizoen.

(Link naar pdf)

INTRODUCTIE
Na een lange periode van Corona en helaas nog niet beëindigde beperkingen, snakken veel mensen naar gezonde activiteiten voor buiten. Dit geldt ook voor tieners die weliswaar veel tijd op hun telefoon en computer doorbrengen maar ook graag andere dingen doen.

Voor deze tieners is er nu de Adventures APP. Een APP die online-zijn koppelt aan avonturen die ze buiten kunnen aangaan.

PERSBERICHT
Gezonde buiten-activiteiten nu bereikbaar voor alle tieners.

Willen uw tieners ook zo graag de deur uit? Iets anders doen dan spelletjes, of kijken naar sociale media, op hun telefoon? Dan is er nu een goede oplossing: Avonturen en uitdagingen om buiten te doen, op hun eigen telefoon.

Speciaal voor jongeren die meer willen dan online zijn heeft Paul Schoe van Daring Duck de Adventures APP ontwikkeld. Een APP voor op de telefoon die ze uitdaagt om naar buiten te gaan en daar uitdagingen aan te gaan.

Iedere week ontvangen ze nieuwe avonturen. Dat kan gaan om het zelf bouwen van een tent of om te oefenen hoe je helpt bij een ongeluk. Maar er zijn ook avonturen met een kompas, het klaarmaken van een lekker gerecht of zelfs een nieuwe sport leren zoals Ultimate Frisbee.

De Adventure APP is ontwikkeld om zoveel mogelijk tieners kennis te laten maken met buitenactiviteiten. Veel tieners doen dat al bij de bekende Nederlandse scouting maar wie daar geen tijd of toegang toe heeft (bijvoorbeeld vanwege wachtlijsten of er is geen scoutingclub in de buurt), kan nu terecht bij de Adventures APP.

Tieners gaan graag naar buiten maar willen daar wel wat te doen hebben. De Adventures APP geeft ze iedere week weer nieuwe uitdagingen. Op de APP krijgen ze duidelijke instructies over hoe ze knopen moeten leggen of over hoe je een plattegrond leest. Daarnaast kunnen ze een video bekijken van de uitdaging die ze zelf aan moeten gaan.

Ieder avontuur eindigt met een uitdaging die ze veelal buiten doen.

Omdat het leuker is om dingen samen te doen, kan je niet alleen de uitdagingen tezamen met vrienden aangaan maar heeft de Adventures APP ook een ‘social community’.  Hier kunnen tieners verhalen en foto’s posten van wat ze gedaan hebben. In een veilige omgeving kunnen ze vriendschappen sluiten met andere avonturiers bij hun in de buurt of zelfs in een ander land. En alleen hun vrienden kunnen aanmoedigingen plaatsen bij de avonturen die ze delen.

Hoewel de Adventures APP in Nederland ontwikkeld is, is hij in het Engels. Dat helpt teenagers meteen met het praktisch toepassen van Engels bij leuke activiteiten.

Daarnaast heeft Paul Schoe de kosten laag gehouden. Als introductie-aanbod ontvang je in november en december 12 weken lang iedere week meerdere avonturen voor slechts 12 Euro. Dat is slechts 1 Euro per week.

Voor 4 Euro meer krijg je een vrolijke cadeaukaart toegestuurd zodat je een leuk cadeau hebt op pakjesavond of onder de boom.

Wilt uw tiener ook actief zijn met nuttige en uitdagende gezonde activiteiten? Dan is de Adventures APP zeker het bekijken waard. Ga naar www.daringduck.nl voor de korting van dit cadeauseizoen.

ACHTERGROND
De afgelopen 10 jaar heeft Paul Schoe in China onder de naam Daring Duck (大胆鸭 – Da Dan Ya) scouting clubs en zomerkampen geleid.  In januari 2020 kwam hij terug naar Nederland en enkele weken later werden vanwege Corona alle groepsactiviteiten stopgezet. Om zijn eerste jaar terug in Nederland door te komen heeft hij Nederlandse kunstenaars gevraagd om mondkapjes te ontwerpen en die worden nu onder meer verkocht via de G&W Gezondheidswinkels.

De vraag naar gezonde buitenactiviteiten voor jongeren groeide echter dus hij heeft dit jaar gebruikt om de Adventures APP te bouwen. Deze APP was in China ontworpen door studenten van de HAN universiteit in Arnhem en de Haagsche Hogeschool, tezamen met studenten van Xiamen University. De APP moest echter nog wel gebouwd worden en dat is dit jaar gebeurd voor het 10-jarig jubileum van Daring Duck. Inmiddels is de Adventures APP opgenomen in Google Play en de iPhone Store en maakt Paul elke week nieuwe video’s en nieuwe uitdagingen voor tieners.

CONTACT
Daring Duck BV – Den Haag
E:mail: info@daringduck.nl
Telefoon: 06-4219.3085

Meer weten? Kijk dan op www.daringduck.nl of bel Paul even op (06- 4219.3085 ).

(Link naar pdf)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *