Hoe ondersteunt Daring Duck docenten en scouting leiders?

Zoals iedere scoutingleider je kan vertellen, geeft het veel voldoening om leden te zien groeien door Outdoor Adventures. Daring Duck heeft de Adventure APP ontwikkeld om het docenten gemakkelijker te maken om die groei te realiseren.

Honderden korte video’s introduceren honderden Micro-avonturen. Ze helpen je om tienerstudenten vaardig te worden in activiteiten van pionieren tot navigatie en van koken tot EHBO.

Wil je weten hoe Daring Duck helpt om je tienerstudenten hiermee bekend te maken? Lees dan deze pagina voor een overzicht van ons programma voor leiders, de middelen die we aanbieden en de kosten om ook jouw studenten van onze Adventures te laten profiteren.

3-jaar programma

Bij Daring Duck hebben we een 3-jarig programma ontwikkeld voor tieners om zich te bekwamen in onze Adventures.

Elk jaar is verdeeld in 3 semesters en elk semester bevat Micro-adventures voor 12 weken. Onze semesters in 2021 lopen van:

 • Zaterdag 18 september tot zaterdag 4 december
 • Zaterdag 8 januari tot zaterdag 26 maart
 • Zaterdag 2 April tot zaterdag 18 juni

Studenten moeten een semester afmaken voordat ze door kunnen naar het volgende semester. Als een student halverwege een semester begint, krijgt hij/zij direct toegang tot alle Micro-adventures die sinds het begin van het semester zijn geïntroduceerd.

Als Leider heb je toegang tot alle Micro-adventures van dat semester, ook die van weken die nog niet zijn verstreken (als ze klaar zijn voor publicatie).


18 Adventures

Met Daring Duck kunnen je tienerstudenten meedoen aan 18 Adventures:

 • Accidents
 • Arts, Crafts, Tools
 • Camping
 • Camp Cooking
 • Camp fire & BBQ
 • First Aid
 • Dealing with Animals
 • Entrepreneur
 • Farming
 • Friendship
 • International Cooking
 • International Etiquette
 • International Sports
 • Music & performance
 • Navigation
 • Pioneering
 • Run a Household
 • Safety

Elk Avontuur is onderverdeeld in verschillende Micro-avonturen.
Sommige van deze Micro-avonturen zijn vereist en sommige zijn optioneel.
(Bijvoorbeeld: om te pionieren moet je bepaalde knopen kennen, maar je hoeft niet elke project te maken. Voor koken op kamp moet je weten hoe je kampkeuken schoon moet houden, maar je hoeft niet elk gerecht te maken.)

In de Adventures APP kun je de voortgang van een leerling registreren. We hebben maar twee statussen: Actief, om aan te geven dat de student bezig is met dat Micro-avontuur of Geslaagd.
((We beoordelen niet verder, omdat we van mening zijn dat concurrentie met cijfers de vriendschap vermindert die de kernwaarde van Daring Duck moet zijn.))


Adventure APP

Bij Daring Duck is de Adventure APP je belangrijkste instrument. In deze APP vind je de video’s en de Engelstalige instructies voor elk van de Micro-avonturen.

Je kunt deze instructies alleen door jou en andere docenten van je school laten gebruiken, of je kunt al je leerlingen een gebruikersnaam en wachtwoord geven voor de Adventure APP.

Wanneer je leerlingen toegang hebben tot de Adventure APP, dan kunnen ze:

 • De instructies zien voor de Micro-avonturen van de huidige week en van voorgaande weken of voorgaande semesters,
 • Zien welke Micro-avonturen ze nog moeten voltooien,
 • Foto’s van hun Avonturen in hun Stream plaatsen,
 • Hun vrienden Aanmoedigen,
 • Andere gebruikers uitnodigen als hun Vriend.

(Alle informatie die je leiders of je leerlingen in de Adventure APP plaatsen wordt als privé beschouwd. Van elk bericht kan aangegeven worden of het zichtbaar is voor het publiek of alleen voor medeleden van de school of club, alleen voor vrienden of alleen voor zichzelf. Afbeeldingen worden geminimaliseerd tot een breedte van 360 pixels. Privégegevens worden nooit aan derden verkocht of gegeven.)

In de Adventure APP kun je als docent de activiteiten van de komende weken zien, je lessen voorbereiden en de voortgang van elke leerling registreren.


Verdere ondersteuning

Elke Daring Duck leider moet de Leiderschapstraining binnen de eerste 6 maanden afronden.

De nadruk van deze cursus ligt op:
a) hoe de veiligheid van de Avonturen te regelen
b) de onderwijsmethode die Daring Duck gebruikt met de nadruk op learning-by-doing
c) het waarborgen van de veiligheid tegen letsel en pesterijen voor alle jeugdleden.

Naast video’s en instructies verzorgen we interactieve Webinars. Deze Webinars zijn vaak ter introductie van de Adventures van de komende maand. Sommige van deze Webinars zijn optioneel, bij andere, gemiddeld één keer per maand, is deelname voor leiders vereist.


Marketing

Ben je een gevestigde school of een club? Dan kun je besluiten een Daring Duck Club te openen.

Als Daring Duck Club, of als erkende Nederlandse scouting club, dan:

 • Kun je registratie, rechten en voortgang van je studenten bijhouden.
 • Heb je toegang tot ALLE informatie die je leden hebben gepost.
 • Je school of club tonen onder Clubs in de Adventure APP waar potentiële leden je school kunnen zoeken op stad of naam.
 • Plaats informatie over aankomende of recente evenementen op Home, de pagina die uw leden elke keer zien wanneer ze de Adventure APP openen.

Adventurenkist

Om deel te nemen aan de Micro-adventures hebben je leerlingen materialen nodig. Om knopen te leggen, hebben ze touwen nodig. Voor navigatie gebruiken ze een kompas gebruiken. Om EHBO te verlenen hebben ze een EHBO-set nodig.

Met onze Avonturenkist biedt Daring Duck alle materialen die ze nodig hebben voor de Avonturen van dat semester.

Als school of club heb je drie mogelijkheden om de materialen aan je leerlingen te verstrekken:
1) Je kunt elke leerling een eigen Avonturenkist geven. Ze hebben dan alle materialen voor zichzelf en kunnen die mee naar huis nemen, of
2) Je kunt onze gele Adventure Chest XL voor clubs en scholen kopen. In die Avonturenkist vind je alle materialen voor 24 leerlingen + 1 docent en kun je hetzelfde materiaal voor meerdere lessen gebruiken.
3) U kunt materialen gebruiken die u al heeft of deze zelf aanschaffen.


Deelnamekosten

Voor de leerlingen ben jij als docent het belangrijkst. Je educatieve vaardigheden, je technische vaardigheden, je empathie en je voorbereidingen, zorgen ervoor dat studenten kunnen groeien en dat ze kunnen genieten van de Happiness of Confidence.

In de deelnamekosten willen die inspanningen en kosten benadrukken. Daarom proberen we de kosten te minimaliseren om deze programma’s naar jullie studenten te brengen:

Deelnamekosten per student (50% korting)
Het standaardtarief per semester is € 60,00. Op dit bedrag krijgt u een korting van 50%. Omdat elk semester 12 weken met Adventuren heeft, betaal je dus maar € 3,00 per les. (Wij rekenen per semester bij inschrijving van een student.)

Avonturenkisten
Vanwege de kwaliteit van onze materialen is de korting op de Avonturenkist en op andere materialen zoals kleding beperkt tot 30%. Dat betekent dat wij je € 42,00 in rekening brengen voor een Avonturenkist voor één leerling, terwijl jij de Avonturenkist voor het standaardtarief van € 60,00 aan je leerling kunt verkopen.

Commissie
Als een van je ingeschreven studenten iets rechtstreeks in onze e-shop koopt, dan ontvang je 15% commissie over die bedragen (exclusief kosten voor verzending). Aankopen van je leden, kan je zien in de Adventure APP.

Wil je spannende activiteiten aanbieden aan je leerlingen?
Wil je ze zien GROEIEN en het GELUK van VERTROUWEN krijgen?
Doe dan nu mee met Daring Duck en geef leerlingen en ouders mee
een programma waar ze enthousiast van worden.

Wil ook jij spannende activiteiten aanbieden aan je leerlingen?
Wil je ze zien GROEIEN en de HAPPINESS of CONFIDENCE krijgen?
Doe dan nu mee met Daring Duck en geef leerlingen en ouders

een programma waar ze enthousiast van worden.

Voor scoutingclubs die verbonden zijn aan de World Organization of the Scout Movement (WOSM) ffe6d5

Scoutingactiviteiten kunnen het beste worden gedaan bij een scoutingclub die is aangesloten bij de World Scout Movement. Daarom raden we tieners aan om een scoutingclub in hun stad te zoeken. In Nederland richten we ons alleen op teenagers die geen scoutingclub in de buurt hebben of die op een wachtlijst staan omdat er geen plek is.

De Adventure APP is ontworpen om het uitvoeren van scoutingactiviteiten te vergemakkelijken. Dus als je daar als Nederlandse scoutingclub gebruik van wilt maken, dan ondersteunen wij dat graag.

Als je de Adventure APP wilt gebruiken voor de planning en registratie van de activiteiten van je scoutingclub, dan is de vergoeding 0,50 Euro per student per week. Aangezien we programma’s voor 12 weken aanbieden, is het 6 Euro per semester. De Adventure APP kan uiteraard ook buiten die 12 weken gebruikt worden.

Voor dit bedrag krijg je de volgende opties::

 • Je kunt je als scoutinggroep inschrijven in onze clubzoeker
 • Al je leden kunnen een gebruikers-ID en wachtwoord krijgen voor de Adventure APP
 • Zolang ze voldoen aan de vereisten van de Nederlandse scoutingorganisatie, kun je je eigen programma’s, badges en eisen daarvoor invoeren.
 • Als je je eigen badgeprogramma’s uploadt, kunnen we de standaard Daring Duck-programma’s voor uw leden verwijderen
 • Je kunt de voortgang van elk lid volgen
 • Uw leden kunnen verhalen en foto’s van hun activiteiten posten
  (openbaar, alleen voor leden van je club, alleen voor vrienden, of alleen voor henzelf)
 • Je club kan foto’s en verhalen posten van je eigen aankomende of voorbije evenementen
 • Jouw club kan een artikel plaatsen op de Homepagina waarmee studenten altijd de Adventure APP starten.